Άνοιξε με ασφάλεια ο Ισθμός της Κορίνθου. Στους 10 καλύτερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο για κρουαζιέρα. Βίντεο

VIDEO Ο τόπος μας

Από το πρωί ο Ισθμός της Κορίνθου επαναλειτουργεί πιο ασφαλής από ποτέ….

Τα έργα για την στήριξη των πλαϊνών πρανών έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό και με απόλυτη επιτυχία. Από το πρωί δεκάδες μικρά και μεγάλα πλεούμενα διασχίζουν την διώρυγα χαρακτηριστικό της ανυπομονησίας που υπήρχε για την επαναλειτουργία του τόσο από εμπορικά πλοία και κρουαζιερόπλοια όσο και από yachts με ελληνικά και ξένα πληρώματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Ισθμός αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Πρόκειται για ένα γεωλογικό μνημείο, έναν χώρο ιστορικά φορτισμένο, ένα τεράστιο τεχνικό έργο και έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Ο Ισθμός της Κορίνθου έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893).

Σήμερα, η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών και εξυπηρετεί περί τα 12.000 πλοία ετησίως, όλων των εθνικοτήτων. Η πρώτη διέλευση πλοίου έγινε στις 15 Αυγούστου 1914. Δυναμικότητα διέλευσης 50 πλοία ημερησίως.

Ο Ισθμός της Κορίνθου βρίσκεται στο top 10 προορισμών για κρουαζιέρες, σύμφωνα με ψηφοφορία από ειδικούς του τουρισμού, που εξειδικεύονται στον τομέα των κρουαζιέρων. Συγκεκριμένα, καταλαμβάνει την 9η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε προορισμούς όπως η Αλάσκα, η Ανταρκτική, η Βενετία κ.α.

Ο Ισθμός της Κορίνθου δεν αποτελεί απλώς έναν διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών αλλά και μια πηγή προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών λόγω της τεράστιας Ιστορίας της με απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλήθος κόσμου διασχίζει τον Ισθμό για να θαυμάσει αυτό το εντυπωσιακό ανθρώπινο έργο. Η θέα όμως από κάτω προς τα πάνω είναι ακόμα πιο μαγευτική!

Δείτε ένα ωραίο βίντεο με την επαναλειτουργία του Ισθμού από την ομάδα του upstories