Τους έχουν σαγηνεύσει… “Απόβαση” Ιταλών σε δύο διάσημες παραλίες μας για διακοπές…

Ο τόπος μας

Η Ελαφόνησος και η Στούπα συγκαταλέγονται στις κορυφαίες προτιμήσεις των Ιταλών, για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Investireoggi.it.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η επιθυμία για καλοκαιρινές διακοπές μεγαλώνει δραματικά. Ευτυχώς, μετά από δύο χρόνια, η πανδημία φαίνεται να μας δίνει ανάσα, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να αναβάλουμε τις πολυαναμενόμενες διακοπές. Ναι, αλλά πού;”.

Ιταλοί τουρίστες επέλεξαν την Ελαφόνησο και τη Στούπα με την επισήμανση ότι “επιβεβαιώνεται ότι είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς της νέας και της παλιάς γενιάς”.

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για διακοπές που επέλεξαν:

Αλεντέχο – Πορτογαλία

Ελαφονήσου – Ελλάδα

Sète – Γαλλία

Λίμνη Bled – Σλοβενία

Στούπα – Ελλάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελαφόνησος αναδεικνύεται αγαπημένος προορισμός των Ιταλών. Μόλις πριν από λίγο καιρό το γραφικό νησί της Πελοποννήσου κατατάχθηκε στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2022 σύμφωνα με τη γυναικεία ιταλική ιστοσελίδα Inran, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει το E-Real Estates, αρκετοί Ιταλοί επιλέγουν το νησί και ως επένδυση αγοράζοντας ακίνητα.

Η Ελαφόνησος σαγηνεύει όποιον την επισκέπτεται. Όσες φορές και να έρθει κανείς… Με τις πανέμορφες δίδυμες παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες της Μεσογείου. Στην Ελαφόνησο ο πληθυσμός του νησιού, που είναι περίπου εκατό κάτοικοι το χειμώνα, το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται. Το νησί είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση το μήνα Αύγουστο.

Η δε Στούπα είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, σε μία κατάφυτη από ελαιώνες περιοχή, και πίσω από δύο αμμουδερούς κολπίσκους. Η ποικιλομορφία του τοπίου θα σας μαγέψει. Ο επιβλητικός Ταΰγετος, η παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, τα λιμανάκια, οι γραφικές εκκλησίες, οι σπηλιές, τα παραδοσιακά χωριουδάκια με τα υπέροχα καλντερίμια και οι εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Σύνολο επισκέψεων 2,689 , Σήμερα 1