Τα βλέμματα των γυναικών καρφώνονταν πάνω του… Και φώναζαν στους δρόμους…

Ιστορίες ζωής...

 Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.

Μια από τις φράσεις που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το όνομά του, από τότε που ο γοητευτικός ηθοποιός έκανε τα βλέμματα των γυναικών να εστιάζουν πάνω του…

Ο Μπάρκουλης σε συνέντευξή του το 1996, είχε αποκαλύψει πως προήλθε αυτή η φράση που τον σημάδεψε: Ήταν τότε που έμενε στον Πειραιά, νέος ακόμα, περνούσε από το λύκειο Θηλέων και τα κορίτσια φώναζαν το όνομά του κάθε φορά που περνούσε.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Έμενα Λουκά Ράλλη τότε, στον Πειραιά. Έπρεπε λοιπόν με το αυτοκίνητο να κατέβω τη Τζαβέλα για να πάω στον προορισμό μου. Εκεί λοιπόν ήταν χτισμένο ένα γυμνάσιο Θηλέων. Κάθε μέρα απέξω μαζεύονταν πολλά αγόρια, όλοι οι… γαμπροί της περιοχής! Κάποιος απ’ όλους αυτούς λοιπόν είχε την έμπνευση μια μέρα και φώναξε «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» και από τότε το φώναζαν κάθε φορά που περνούσα με το αυτοκίνητο απέξω είτε εγώ, είτε κάποιο όχημα που έκανε θόρυβο όπως το δικό μου…».