Νέα έρευνα. Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας παχαίνει και ας μην τρώτε φαγητό. Ειδικά τις γυναίκες…

Υγεία

Ξέραμε ότι μπορεί να παχαίνουμε από το πολύ φαγητό που βάζουμε στο τάπερ για να φάμε, αλλά ότι μας παχαίνει και το ίδιο το τάπερ δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε… Επιστήμονες παρατηρούν ότι τα πλαστικά τάπερ δεν είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την υγεία μας.

Χημικές ουσίες που βρίσκονται σε υφάσματα, δομικά υλικά και παιχνίδια χρησιμοποιούνται και για την κατασκευή πλαστικών δοχείων φαγητού. Οι ουσίες αυτές μπορεί να περάσουν από το δοχείο στο φαγητό και στη συνέχεια στον οργανισμό μας, όπου και επιδρούν αρνητικά.

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών Χέλμχολτζ της Γερμανίας, οι φθαλικές ενώσεις (phthalates), μια ομάδα χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ανθεκτικών και εύκαμπτων πλαστικών, επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία και το μεταβολισμό. Και μάλιστα επηρεάζουν κατά τέτοιο τρόπο που οδηγεί στην αύξηση του βάρους, ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ποιες οι χρήσεις ενός τάπερ Thermogallery; - ΘΕΡΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ...
Προσθέτουν πως κάθε κιλό επιπλέον βάρους επάνω από το ιδανικό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, βλαβών στις αρθρώσεις, χρόνιας φλεγμονής και καρκίνου, με τον αριθμό υπέρβαρων ανθρώπων να αυξάνεται συνεχώς ανά τον κόσμο», συμπληρώνει ο ειδικός.
Η υπερβολική αύξηση του βάρους αποτελεί απότοκο των κακών διατροφικών συνηθειών, της αποχής από τη σωματική άσκηση αλλά και της κληρονομικής προδιάθεσης. Ο περιβαλλοντικός παράγοντας, όπως η έκθεση στις φθαλικές ενώσεις, αποτελεί πιθανώς μία ακόμη μεταβλητή στην πολύπλοκη εξίσωση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Σύνολο επισκέψεων 478 , Σήμερα 1