Στην Ικαρία… γλείφουν και τα δάκτυλά τους

Διατροφή

Το Σουφικό είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ικαρία, το νησί που φημίζεται για την μακροζωία των κατοίκων του, κι αυτό διότι η μεσογειακή διατροφή εκεί είναι συνήθεια! Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για την περίοδο των νηστειών και όχι μόνο.

Οι νοικοκυρές μάζευαν όσα λαχανικά περίσσευαν και επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!

Μπορεί το ικαριώτικο σουφικό με την πρώτη ματιά να μοιάζει με το μπριάμ, ωστόσο είναι αρκετά διαφορετικο τόσο στη γεύση, όσο και στην παρασκευή του. Βασική διαφορά με το μπριάμ το γεγονός ότι τίποτα δεν τσιγαρίζεται και το λάδι στην κατσαρόλα είναι ελάχιστο, ενώ επιπλέον σερβίρεται σαν πίτα.

 1,164 Σύνολο επισκέψεων,  3 Σήμερα είδαν