Άφωνοι και οι μετεωρολόγοι. Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης θα καταγραφεί σε αυτές τις πόλεις…

Περιβάλλον

Οι θερμοκρασίες, που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν, κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, ενδεικτικό είναι ότι η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη, τις επόμενες μέρες.

Προβλέπεται από τους μετεωρολόγους ότι την Κυριακή στη Λάρισα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα θα φτάσει τους 42, ενώ στη Σπάρτη και sτη Λιβαδιά θα κυμανθεί γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo το Σαββατοκύριακο ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος θα «φλέγεται» από τη ζέστη. Θερμές αέριες μάζες θα κινούνται σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Καιρός: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν... στην παραλία! "Καμίνι" η Ελλάδα ...

Οι εκτιμήσεις πρόγνωσης καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για το Σάββατο προβλέπονται: Έως 38 βαθμοί στην Τρίπολη, έως 37 βαθμοί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, 39 βαθμοί στην Άρτα, έως 36 στο Αργοστόλι, έως 40 στην Σπάρτη, 39 βαθμοί στη Λαμία, 41 βαθμοί στη Λάρισα στις 15:00 το μεσημέρι.

Για την Κυριακή: Έως 44 βαθμοί μέγιστη στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, έως 42 στην Αθήνα, 40 στην Σπάρτη, έως 38 στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης,  42 στην Πάτρα, έως 42 στην Καλαμάτα, έως 35 στη Θεσσαλονίκη, 40 στη Λιβαδιά.