Η διατροφή για αυτή την περίοδο ώστε να αντιμετωπίσετε κρυολόγημα και γρίπη

Διατροφή

Η καλή διατροφή, μαζί με την άσκηση και τον αρκετό ύπνο, είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το σώμα σας σε άριστη κατάσταση, ώστε να καταπολεμήσει τα μικρόβια, ειδικά κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης.

1. Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή (ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει την υγεία των κυττάρων). Η βιταμίνη C κάνει πολλά για να διατηρήσει το σώμα μας υγιές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεδομένου ότι το σώμα μας δεν παράγει βιταμίνη C, πρέπει να βασιστούμε στη διατροφή μας για να λάβουμε τη συνιστώμενη ποσότητα αυτού του ζωτικού θρεπτικού συστατικού.

2. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα καθοριστικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά έχει επίσης μια ένωση που ονομάζεται αλισίνη, η οποία μπορεί να είναι ένα ισχυρό όπλο κατά των βακτηρίων και των ιών. Επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπαιρναν συμπλήρωμα σκόρδου είχαν λιγότερο από το μισό αριθμό κρυολογημάτων από άτομα που δεν λάμβανε.

3. Αμύγδαλα

Αυτοί οι δημοφιλείς ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που μελέτες έχουν συνδέσει με λιγότερα κρυολογήματα και ταχύτερη ανάρρωση.

Διαδώστε το Εδώ ζεις