Ούτε μπουγάτσα, ούτε τρίγωνα Πανοράματος… Τι καταναλώνεται με… μανία στη Θεσσαλονίκη

Διατροφή

Έχει την πρωτιά στη μπουγάτσα και στα τρίγωνα Πανοράματος, τώρα η Θεσσαλονίκη είναι και …πρωταθλήτρια στο παγωτό. Η νύμφη του Θερμαϊκού βρίσκεται πρώτη και με διαφορά από τις άλλες πόλεις της χώρας μας, στη λίστα με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγωτού.

Στα περισσότερα από τα 5000 ζαχαροπλαστεία της χώρας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το παγωτό είναι αυτό που «κλέβει» την πρωτιά από όλα τα υπόλοιπα γλυκά. Όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, το παγωτό προτιμάται σε ποσοτσό 80% σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά το καλοκαίρι, σε όλες του τις μορφές από χύμα μέχρι παγωτό τούρτα, ξυλάκι, χωνάκι και η Θεσσαλονίκη συγκριτικά με το πληθυσμό της έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγωτού.

Και μπορεί το παγωτό σοκολάτα ή το παγωτό βανίλια να ήταν το …μεγάλο δίλημμα της προηγουμένης γενιάς, τα τελευταία χρόνια όμως οι γεύσεις παγωτού είναι πάρα πολλές, ιδιαίτερες και σε αρκετές περιπτώσεις μικρές ή μεγαλύτερες υπερπαραγωγές, με τουλάχιστον εξήντα επιλογές σε συνοδευτικά. αυτό που φέτος σαρώνει και ξετρελαίνει τους τουρίστες είναι η γεύση καρπούζι. “Το παγωμένο γιαούρτι ελληνικό προϊόν και μάλιστα με γεύση καρπούζι είναι αυτό με το οποίο δεν προλαβαίνουμε φέτος να γεμίζουμε τη βιτρίνα”, λένε χαρακτηριστικά οι ζαχαροπλάστες.

Πως να φτιάξετε σπιτικό χωνάκι για το παγωτό σας - Elmagazino

 1,669 total views,  1 views today