Για αυτά τα νησιά ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι… Και οι περιοχές όπου “φεύγει” ο κορωνοϊός…

Κοινωνία

Ενώ το μυαλό σας βρίσκεται στις διακοπές καλό θα ήταν να γνωρίζετε σε ποια νησιά σημειώνεται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις. Όπως έγινε γνωστό σήμερα πρόκειται για τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο, νησιά που ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Η επιδημιολογική τους εικόνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλεί ανησυχία και για το λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.  ενώ προσέθεσε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Τήνου, της Λευκάδας, της Σαντορίνης, της Πάρου και της Ρόδου προκαλεί ανησυχία.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως ένα βήμα πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας είναι η Ίος και Μύκονος, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης. Οι επιστήμονες ζητούν από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Αντίθετα υπάρχουν και περιοχές, όπου η κατάσταση βελτιώνεται και δεν εμπνέουν, αυτή τη στιγμή, ανησυχία. Όπως οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών, οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου.

 3,799 Σύνολο επισκέψεων,  5 Σήμερα είδαν