Είναι Ελλάδα… Από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα

Ταξιδεύοντας...

Η Αράχωβα (ή Αράχοβα) είναι ορεινή κωμόπολη της Βοιωτίας, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου. Αποκαλείται και ως “η βασίλισσα του χειμώνα”.

Το κλίμα της Αράχωβας είναι ξηρό το καλοκαίρι, με δροσιά και ψύχρα ακόμη και τις βραδινές ώρες, ενώ το χειμώνα επικρατεί κρύο με αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις. Χιονίζει πυκνά, αρκετές φορές μέσα στην πόλη, αλλά ο νότιος προσανατολισμός της, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο, δεν ευνοεί στη διατήρηση του χιονιού για αρκετές μέρες.

Το Ρολόι της Αράχωβας δεσπόζει στον Βράχο της Ώρας, που αλλιώς ονομάζεται Τυρίας, καθώς για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως φυσικό «ψυγείο» για τα ονομαστά αραχοβίτικα τυριά. Ακόμα παλαιότερα, πριν το Ρολόι, στο Βράχο της Ώρας ανέβαινε ο ντελάλης για να ανακοινώσει τα νέα, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι έκρυβαν εδώ διάφορα αντικείμενα. Αποτελεί το σύμβολο της Αράχωβας. Το Ρολόι είναι σήμερα ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα της Αράχωβας, ακόμα και το βράδυ που φωτίζεται.

Σύνολο επισκέψεων 2,028 , Σήμερα 1