Βίντεο. Εδώ είναι το Grand Canyon της Ελλάδας. Από τους καλύτερους τόπους στην Ευρώπη για bungy jumping

Ο τόπος μας

Η Αράδαινα θεωρείται το… Grand Canyon της Ελλάδας και βρίσκεται στα Σφακιά Χανίων. Τα απόκρημνα βράχια του κόβουν την ανάσα. Δέος και απέραντο σεβασμό προς την φύση είναι τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν όποιον αντικρίζει αυτή την άγρια και ατόφια ομορφιά του Κρητικού τοπίου.

Το χωριό Αράδαινα κουβαλά βαριά ιστορία, με μάχες, καταστροφές και βεντέτες που το αποδεκάτισαν, μοιάζει γαντζωμένο στο χείλος του γκρεμού με τις πετρόκτιστες περιφράξεις των πρώτων σπιτιών να φτάνουν ακόμα και μέσα στο φαράγγι. Κάποτε είχε πάνω από 180 κατοίκους, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους δέκα.

Αράδαινα Σφακίων: Το χωριό που είναι κτισμένο στο χείλος του ...

Τη δεκαετία του 1950 σχεδόν ερήμωσε, εξαιτίας μίας βεντέτας που ξεκίνησε το 1948 για το κουδούνι μίας κατσίκας… Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα μικρό αγόρι που έμενε σε αυτό το μικρό και γραφικό χωριουδάκι βρήκε το κουδούνι μίας κατσίκας και αρνήθηκε να το δώσει στον ιδιοκτήτη του. Εκείνος τότε πήγε σπίτι του μικρού να το ζητήσει και κουβέντα την κουβέντα το κακό έγινε. Λένε πως αυτή η βεντέτα άφησε πίσω της επτά νεκρούς και όσοι επέζησαν εγκατέλειψαν την Αράδαινα για να μη συνεχιστεί το κακό.

Κάτω από την μεταλλική γέφυρα με τις ξύλινες τάβλες που ενώνει τις δυο απόκρημνες πλευρές του φαραγγιού το βάθος ξεπερνά τα 140 μέτρα και είναι η υψηλότερη γέφυρα για άλματα bungy jumping στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη.

Εκπληκτικό βίντεο από τον Σαράντο Νίκο