Εντυπωσιάζει τους ξένους τουρίστες για τον υποβρύχιο πλούτο και τις παραλίες της…

Ο τόπος μας

Εκτενές εντυπωσιακό αφιέρωμα στην Αλόννησο δημοσίευσε η γαλλική «Le Figaro» εκθειάζοντας τον υποβρύχιο πλούτο του προορισμού και το φυσικό θαλάσσιο πάρκο.

Μιλώντας για τις εντυπώσεις της η δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το νησί αναφέρει πως «η Αλόννησος μοιάζει με γλώσσα γης “κρυμμένη” στη σκιά της Σκοπέλου που για 30 λεπτά με το καράβι, παίζει στα μάτια του ταξιδιώτη σαν στάρλετ του καλοκαιριού».

Το αφιέρωμα κάνει εκτενή αναφορά στην Αλόννησο που μαζί με τα ακατοίκητα δορυφορικά νησιά της συνθέτουν ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα στο Αιγαίο με εκατοντάδες είδη ψαριών, πτηνών, ερπετών και θηλαστικών να ζουν αρμονικά σε μια εξαγωνική περίμετρο 2.200 km2.

Η Περιστέρα αναφέρεται ως το υποχρεωτικό πέρασμα μιας αρχαίας θαλάσσιας διαδρομής, όπου πλοία από την αρχαιότητα ή τη μεσαιωνική βυζαντινή περίοδο κείτονται στον βυθό. Επιπλέον τα Γιούρα θυμίζουν τη μυθική χώρα των τρομερών Κυκλώπων, η Ψαθούρα εμφανίζει μια εκπληκτική αντίθεση βράχου και λευκής άμμου, η Κυρά Παναγιά είναι ένας ορεινός όγκος που «κρύβει» ένα βυζαντινό μοναστήρι και οι μαρμάρινοι βράχοι της Σκάντζουρας, γεμάτοι κέδρους, είναι ο αγαπημένος βιότοπος γλάρων και γερακιών.

Το άρθρο εξηγεί πως οι αυτοδύτες μπορούν να εξερευνήσουν το παλαιότερο εμπορικό πλοίο που προσάραξε τον 5ο αιώνα πΧ κοντά στην Περιστέρα σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, φορτωμένο ακόμα με περισσότερους από 3.000 αμφορείς. Επιπλέον, σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Χώρας, μπορεί κανείς να ζήσει μια φουτουριστική και καθηλωτική εμπειρία υποβρύχιων ταξιδιών στο παρελθόν μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

Εκτός από καταδύσεις και παραδεισένιες παραλίες το αφιέρωμα ξεχωρίζει τους υπέροχους γραφικούς οικισμούς, τα πανέμορφα ψαροχώρια, την ασυναγώνιστη τοπική κουζίνα, τα μονοπάτια πεζοπορίας στη φύση, αλλά και το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο νησί, «ζωντανεύοντας» σοκάκια, πλατείες και λιμανάκια, μέχρι τα ξημερώματα!