Θαυμασμός… Κορυφαίο στην Ευρώπη το εντυπωσιακό υποθαλάσσιο Μουσείο στην Αλόννησο. Εικόνες

Ο τόπος μας

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, προς έξυπνους προορισμούς» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, απέσπασε το έργο του Υποθαλάσσιου Μουσείου της Περιστέρας στην Αλόννησο, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο αναγνωρίστηκε ως παράδειγμα αριστείας που εμπνέει άλλους τουριστικούς προορισμούς και ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών πολιτιστικού τουρισμού. Ήδη το ναυάγιο της Περιστέρας συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Θεσσαλίας, «τόσο το επισκέψιμο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, ισάξιο με τον  Παρθενώνα από άποψη μοναδικότητας, καθώς είναι το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο, όσο και τα υπόλοιπα ναυάγια στον Δυτικό Παγασητικό που αξιοποιούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνουν επισκέψιμα, δημιουργούν προϋποθέσεις για μια τεράστια τουριστική και πολιτιστική υπεραξία στη Θεσσαλία, τόσο συμβολική όσο και πραγματική».

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας ανοίγει στην Αλόννησο

 

Σύνολο επισκέψεων 552 , Σήμερα 4