Επιτέλους… Το κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς είναι για όλους, χωρίς… αποκλεισμούς. Βίντεο

Πολιτισμός

Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία καθίσταται πλέον η Ακρόπολη. Και τα άτομα με οπτική αναπηρία έχουν το δικαίωμα να περιηγηθούν στην Ακρόπολη, κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και με την υποστήριξη και χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Η νέα απτική διαδρομή περιήγησης στην Ακρόπολη περιλαμβάνει:

— 12 στάσεις επίσκεψης και τέσσερις πληροφοριακούς σταθμούς

— Ειδική εφαρμογή πλοήγησης στα μνημεία του Χώρου μέσω κινητού τηλεφώνου. Κατεβάστε την εδώ: https://bit.ly/3EAeZKf

— Ενημερωτικά Φυλλάδια της Εφορείας Πόλης Αθηνών και της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης με τα νέα αναστηλωτικά δεδομένα στη γραφή Braille

— Οδηγό Προσβασιμότητας των Ατόμων με προβλήματα Όρασης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στη γραφή Braille σε 6 γλώσσες.

— Απτική κάτοψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης με υπομνηματισμό στην ελληνική και αγγλική γραφή Braille.

— Πινακίδα απτικής διαδρομής του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης με υπομνηματισμό στην ελληνική και αγγλική γραφή Braille

— Απτικό πρόπλασμα (μακέτα) του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ειδικά διαμορφωμένο για τα άτομα με οπτική αναπηρία, με υπομνηματισμό στην ελληνική και αγγλική γραφή Braille.

— Δύο πινακίδες με αρχαιολογικά-ιστορικά πληροφοριακά στοιχεία για την Ακρόπολη στη γραφή Braille, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

— Προπλάσματα αντιγράφων κιόνων των τριών ρυθμών της αρχαίας αρχιτεκτονικής ήτοι του δωρικού, ιωνικού και κορινθιακού ρυθμού.

— Πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαίδευση του φυλακτικού προσωπικού για την απόκτηση ειδικών γνώσεων και εξοικείωση με τεχνικές-εργαλεία ως προς τη διαχείριση επισκεπτών με οπτική αναπηρία.

Σύνολο επισκέψεων 1,602 , Σήμερα 2