Συμβαίνει τώρα… Άλλος κόσμος εδώ στο υψηλότερο χωριό, ίσως όλων των Βαλκανίων. Βίντεο

Ταξιδεύοντας...

Βλέπετε την χιονισμένη Σαμαρίνα με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα… Λέγεται πως είναι το ψηλότερο χωριό, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων.

Η Σαμαρίνα είναι χωριό του νομού Γρεβενών. Βρίσκεται στη βόρεια Πίνδο. Το σκηνικό που αντικρίζει ο επισκέπτης του χωριού μόνο παραμυθένιο μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις πάλλευκες εικόνες κατά την διάρκεια του χειμώνα λόγω των χιονοπτώσεων, να αποτελούν δέλεαρ για τους πιο τολμηρούς.

Εξαιτίας του υψόμετρού της κάθε χειμώνα η Σαμαρίνα «στολίζεται» από τις λευκές νιφάδες του χιονιού, το οποίο παραμένει στο χωριό σχεδόν μέχρι το Μάιο. Για αυτό οι μόνιμοι κάτοικοί της, τον χειμώνα παραχειμάζουν σε χαμηλότερους τόπους της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες φημίζονται επειδή υφαίνουν χοντρά μάλλινα υφάσματα, κουβέρτες και χαλιά.

Η Σαμαρίνα είναι «πνιγμένη» από δάση πεύκου, οξιάς, πυξαριού και ρόμπολου, Οι φυσικές ομορφιές γύρω από το χωριό, τα άφθονα κρύα νερά και το ιδανικό κλίμα για καλοζωία και υγεία, της έδωσαν το προσωνύμιο «Ωραία Σαμαρίνα».

Δείτε ένα όμορφο βίντεο από το Forecast Weather Greece

Σύνολο επισκέψεων 840 , Σήμερα 1