Προσέξτε… Γιατί δεν πρέπει να φοράτε τα ακουστικά πάρα πολλές ώρες… Άμεσα τα προβλήματα

Υγεία

Tα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών έχουν εκτοξευτεί και δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που τα φορούν στα αυτιά τους πάρα πολλές ώρες…  Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η Apple πούλησε, σε μία χρονιά, 100 εκατομμύρια AirPods. Μπορεί να είναι εξυπηρετικά, από την άλλη όμως πρέπει να κοιτάξετε και την υγεία σας.

Και ένα από τα σημαντικά προβλήματα που φέρνει η υπερχρήση των ακουστικών είναι ότι τα αυτιά σας γεμίζουν πιο εύκολα με κερί. Η παραγωγή κεριού στο αυτί είναι μια φυσιολογική διαδικασία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα ένα λεπτό στρώμα κεριού πρέπει να υπάρχει πάντα κοντά στο άνοιγμα του ακουστικού καναλιού. Το κερί, είναι από τη μια προστατευτικό μέσο από έντομα, μικρόβια και νερό, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα του εξωτερικού ακουστικού καναλιού.

Η παρατατεμένη χρήση ακουστικών, εμποδίζει το κερί να βγει προς τα έξω, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στο αυτί. Το συμπιεσμένο κερί γίνεται πιο στέρεο και δυσκολεύεται να αποβληθεί. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, με την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων στην περιοχή και το μπλοκάρισμα του ακουστικού καναλιού.

Επίσης, σταματά η ροή του αέρα, με αποτέλεσμα το κερί να ξεραίνεται και να αυξάνεται η συσσώρευση του. Ακόμα, ο παγιδευμένος ιδρώτας και η υγρασία των αυτιών που μπορεί να παραμείνουν εκεί, είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, φράζοντας τη φυσική έξοδο του κεριού, ενεργοποιούνται οι αδένες που παράγουν ακόμα περισσότερο κερί, το οποίο προκαλεί προβλήματα ακοής, ζαλάδες, ίλιγγο και φαγούρα. Και επειδή τα ακουστικά δεν καθαρίζονται, μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια στο αυτί.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ακόμη ότι τα ακουστικά χρησιμοποιούν τεχνολογία bluetooth η οποία είναι επιζήμια διότι εκπέμπει χαμηλής έντασης ραδιοκύματα μέσα στα αυτιά. Και εξηγούν ότι τα ραδιοκύματα αυτά με τον καιρό φθείρουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, τον φυσικό, βιολογικό μηχανισμό που προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επικίνδυνες τοξίνες. «Ο κόσμος βάζει μία συσκευή που εκπέμπει μικροκύματα δίπλα στον εγκέφαλό του», επισημαίνουν.

Σύνολο επισκέψεων 2,271 , Σήμερα 5