Ας είναι η χρονιά για 2022 αγκαλιές… Τα 10 δευτερόλεπτα που μπορούν να αλλάξουν, εντελώς, τη ζωή σας

Κοινωνία

Οι αγκαλιές είναι ικανές να διώξουν μακριά κάθε στεναχώρια, θυμό, φόβο, πόνο, μοναξιά και ανασφάλεια. Μελέτες επιστημόνων έχουν καταγράψει ότι για την καλή πνευματική και ψυχολογική μας υγεία οι αγκαλιές έχουν βασικό ρόλο. Έστω και μία την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει καλύτερη ζωή… Κάποιοι μπορεί να τις θεωρούν τυπικές ή δεδομένες, όμως οι αγκαλιές μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι ικανά να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, το στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες ευεξίας, όπως η ωκυτοκίνη ή οξυτοκίνη.

Να γιατί αυτή τη χρονιά πρέπει να προσφέρετε και να επιδιώξετε ζεστές και σφιχτές αγκαλιές:

1. Βελτιώνουν τη διάθεση: Κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς εκκρίνεται οξυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή και ως “η ορμόνη της αγάπης”.

2. Καταπραΰνουν τον πόνο: Η ικανότητα της αγκαλιάς να αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης αναγκάζει το σώμα να επικεντρώνεται στην παρούσα στιγμή, αφήνοντας τον πόνο στο παρασκήνιο..

3. Αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας: Ακόμη ένας λόγος που πρέπει να αγκαλιαζόμαστε συχνά είναι πως αυτό το ζεστό αίσθημα της αγκαλιάς αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας και απομακρύνει τα αισθήματα μοναξιάς.

4. Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση: Αποτελεί ένα από τα κύρια οφέλη της αγκαλιάς. Η πράξη αυτή μειώνει αισθητά το άγχος και το φόβο, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη μας να εξαρτόμαστε από τη γνώμη των άλλων.

5. Ενισχύουν και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Κατά την απελευθέρωση της οξυτοκίνης, αυξάνεται η παρουσία αντισωμάτων. Γεγονός που βοηθάει το σώμα να καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Εδώ πληρώνουμε με selfie και αγκαλιές!

6. Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση: Όπως αναφέρεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, οι συχνές αγκαλιές συνδέονται άμεσα με την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Η σωματική επαφή με κάποιο άλλο πρόσωπο, όταν δίνετε ή δέχεστε μια αγκαλιά, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

7. Προλαμβάνουν τα εμφράγματα: Η καθημερινή δόση αγκαλιών προστατεύει την καρδιά βοηθώντας τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της ροής του αίματος.

8. Συμβάλλουν στη βελτίωση του νευρικού συστήματος. Όταν δίνουμε ή δεχόμαστε αγκαλιές αρκετές φορές την ημέρα, τα νεύρα μας χαλαρώνουν και προλαμβάνονται τα αρνητικά συναισθήματα που περιπλέκουν τη ζωή μας.

9. Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς: Η γλώσσα του σώματος είναι βασικός παράγοντας για τις ευτυχισμένες σχέσεις. Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται, μοιράζονται έναν πιο ισχυρό δεσμό που τους επιτρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς και αγαπητοί.

Σύνολο επισκέψεων 2,691 , Σήμερα 2