Γιατί η σημερινή ημέρα θεωρείται τυχερή… Θα επαναληφθεί μετά από 11 χρόνια…

Κοινωνία

Γιατί ξεχωρίζει η σημερινή ημέρα;

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της ημερομηνίας 22/02/2022 είναι πως είναι «καρκινική». Καρκινικές επιγραφές ή καρκίνοι ονομάζονται συμμετρικές φράσεις οι οποίες μπορούν να διαβαστούν είτε από την αρχή είτε από το τέλος.

Η ημερομηνία 22/02/2022 έχει αυτό το χαρακτηριστικό αφού μπορεί να διαβαστεί από τα αριστερά προς τα δεξιά αλλά και αντίστροφα, με το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει φυσικά μόνο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τη μορφή ημερομηνίας «ημέρα/μήνας/έτος» όπως η Ελλάδα, ενώ για άλλες χώρες που βάζουν πρώτα τον μήνα, δεν ισχύει.

Στην αριθμολογία ο αριθμός 2 συνδέεται με αυξημένη διαίσθηση, ευαισθησία και δύναμη που προέρχεται από τη σύνδεση και τη συνεργασία. Γι’ αυτό μία ημερομηνία που περιέχει πολλά δύο (πόσο μάλλον 5) θεωρείται πολύ τυχερή.

Επιπλέον, και πάλι για την αριθμολογία, το 22 θεωρείται ένας πολύ σημαντικός αριθμός – ακόμα σημαντικότερος από το απλό 2- καθώς διακρίνεται για την αρτιότητα και τη θετικότητά του.

Οι αριθμοί που εμφανίζονται σε ακολουθία (ιδίως συνεχόμενη, όπως το 111 ή το 222) χαρακτηρίζονται ως «αγγελικοί αριθμοί». Η επόμενη παλίνδρομη ημερομηνία θα επαναληφθεί σε 11 χρόνια, όταν θα έχουμε 3/3/33 και σε 22 την 4/4/44.

Και κάθε 11 χρόνια, θα επαναλαμβάνεται. Το ίδιο σημαντικοί είναι οι διπλοί αριθμοί και για την αστρολογία, αν και το πώς θα εκμεταλλευτείτε αυτό το συμπαντικό γεγονός εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς.

Σύμφωνα με την Washington Post, που αφιέρωσε ένα άρθρο στη σημερινή σπάνια ημερομηνία, ο «πυρετός» της Twosday έχει επηρεάσει και τις ΗΠΑ, με ορισμένες εταιρείες και ξενοδοχεία να κάνουν ειδικές προσφορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Atlantis Resort στις Μπαχάμες που προσφέρει 22% έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν από 222 δολάρια, για τα δωμάτιά του, με τη προϋπόθεση ότι η κράτηση θα είναι τουλάχιστον για δύο μέρες!

Την τιμητική τους έχουν σήμερα και οι γάμοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, αφού πολλά ζευγάρια επιλέγουν ημερομηνίες ξεχωριστές όπως η σημερινή για να ενώσουν τις ζωές τους. Οι αρμόδιες Αρχές για τους γάμους στο Λας Βέγκας δεν αποκλείουν να τελεστούν σήμερα περισσότεροι γάμοι και από τις 7 Ιουλίου του 2007, όταν και είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ.