Έξι μήνες χρειάστηκαν για να συντηρηθεί αυτό το χειρόγραφο… Δείτε ένα σπάνιο βίντεο

Πολιτισμός

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε πως γίνεται η συντήρηση χειρόγραφου κώδικα του 17ου αιώνα από τη συλλογή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Οι εργασίες συντήρησης είναι εξειδικευμένες ενέργειες, οι οποίες απαιτούν οργανωμένο εργαστήριο συντήρησης και κάθε φορά προσαρμόζονται στις ανάγκες του αντικειμένου. Το βίντεο έγινε στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου και περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών συντήρησης, που διήρκησαν έξι μήνες.”

Το χειρόγραφο αποτελείται από 177 φύλλα χειροποίητου χαρτιού και φέρει δερμάτινη στάχωση. Η κατάσταση διατήρησης του κώδικα απαιτούσε ενεργητική συντήρηση, με σκοπό την μόνιμη έκθεσή του στο νέο Μουσείο Λοβέρδου. Το βίντεο παρακολουθεί τις εργασίες συντήρησης στο σώμα του κώδικα (σύνολο των φύλλων), αλλά και την κατασκευή νέας στάχωσης για την προστασία του.

Οι εργασίες συντήρησης είναι εξειδικευμένες ενέργειες, οι οποίες απαιτούν οργανωμένο εργαστήριο συντήρησης και κάθε φορά προσαρμόζονται στις ανάγκες του αντικειμένου. Το βίντεο έγινε στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου και περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών, που διήρκησαν έξι μήνες.

Δείτε το μοναδικό βίντεο από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Σύνολο επισκέψεων 1,510 , Σήμερα 1