Δύο ελληνικά νησιά στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για γαμήλια ταξίδια

Ο τόπος μας

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα thepointsguy.com δύο ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στους καλύτερους προορισμούς για γαμήλια ταξίδια. Πρόκειται για τη Σαντορίνη και την Πάρο. Είναι μία σημαντική διάκριση εάν ληφθεί υπόψη ότι στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται εξωτικοί προορτισμοί όπως οι Μαλδίβες, η Χαβάη, η Μαλαισία, κ.α

Όπως σημειώνεται στο αρθρο, “ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μήνα του μέλιτος στον κόσμο, η Ελλάδα προσφέρει την τυπική εμπειρία πολυτελούς μήνα του μέλιτος σε σημεία όπως η Σαντορίνη, όπου τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα και ρομαντικά δείπνα στην παραλία”.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι “οι νεόνυμφοι μπορεί να συναντήσουν λιγότερους τουρίστες και να έχουν ένα πιο οικείο καταφύγιο σε νησιά, όπως η Πάρος, η οποία διαθέτει χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων και είναι γνωστή για τη γαστρονομική της σκηνή. Αρκετοί καταξιωμένοι σεφ έχουν ανοίξει εστιατόρια εκεί και η Πάρος έχει μια ξεχωριστή κυκλαδίτικη πινελιά στο φαγητό της, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως το στέγνωμα του ήλιου και η έγχυση τροφίμων με τοπικά μπαχαρικά και βότανα”.

Η βιομηχανία του γαμήλιου τουρισμού εκτιμάται ότι «τζιράρει» πολλά εκατομύρια δολάρια ετησίως. Σύμφωνα με μελέτες, ένα στα τέσσερα ζευγάρια σε όλον τον κόσμο αναζητά κάποιον προορισμό εκτός του τόπου κατοικίας του για να πραγματοποιήσει τον γάμο του.

Οι διοργανωτές γάμου ψάχνουν συνεχώς τους καλύτερους προορισμούς, μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και εμπειρίες για τους πελάτες τους. Η πανδημία έπληξε τον κλάδο του γαμήλιου τουρισμού σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακυρώνοντας τις εκδηλώσεις για σχεδόν δύο χρόνια. Το 2022 αναμένεται να είναι μία σημαντική χρονιά ανάκαμψης για τον κλάδο.

Οι καλύτεροι προορισμοί για γάμους και μήνα του μέλιτος:

– Μεξικό

– Αργεντινή

– Ελλάδα

– Μαλδίβες

– Σρι Λάνκα

– Αζόρες

– Χαβάη

– Γιούτα

 -Τανζανία

 -Μαλαισία

Σύνολο επισκέψεων 2,288 , Σήμερα 3