Νεφέλη Μούσουρα: Η πρώτη Ελληνίδα που θα εμφανιστεί στο κορυφαίο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής του κόσμου

Πρόσωπα

Καθημερινά πολλοί συμπατριώτες μας διαπρέπουν σε διάφορους τομείς και τιμούν τη χώρα μας. Ανάμεσά τους μία νεαρή, σπουδαία πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα η οποία με σταθερά βήματα, κατακτά…
εκτός από την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κλασική μουσική σκηνή.
Η νέα σημαντική διάκρισή της είναι ότι θα λάβει μέρος με ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου, στο πιο φημισμένο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής του κόσμου, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.
Είναι η πρώτη Ελληνίδα πιανίστα που εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Μουσικής του Σάλτσμπουργκ τα τελευταία 30 χρόνια και μία από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική, Ελληνίδα που εμφανίζεται σ’ αυτό, από το ξεκίνημα του.
Στο Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα όπως είναι γνωστό του Βόλφγκανγκ Αμαντέους, Μότσαρτ, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το «Φεστιβάλ Θερινής Μουσικής»(«Salzburger Festpiele»). Το πρώτο Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 1920.

Η Νεφέλη Μούσουρα, κάτοχος πολλών βραβείων, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο «Ελένης Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών (2009), είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε κι από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.
Επόμενος μουσικός σταθμός της Νεφέλης, μετά το Σάλτσμπουργκ, θα είναι το Παλέρμο της Ιταλίας όπου την 1η Αυγούστου θα δώσει σόλο ρεσιτάλ στο Palazzo Branciforte.
Οι πολυπληθείς θαυμαστές της θα την απολαύσουν και στην Ελλάδα στις 11 Νοεμβρίου 2019, όπου θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ θα εμφανιστεί το φθινόπωρο και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».