Πίνουν μητρικό γάλα για να αποκτήσουν ανοσία από τον ιό. Η άποψη των επιστημόνων

Υγεία

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχουν κάποιοι που παραγγέλνουν μητρικό γάλα, μέσω του διαδικτύου, καθώς θεωρούν πως με την κατανάλωσή του θα αναπτύξουν αντισώματα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους έναντι του κορωνοϊού.

Οι on line επιχειρήσεις που πωλούν μητρικό γάλα δηλώνουν σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το «Daily Beast» ότι, από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχουν ήδη καταγράψει μεγάλη αύξηση της ζήτησης. Και όπως επισημαίνουν, το γάλα δεν το θέλουν για τα παιδιά τους αλλά για τους ίδιους , αφού θεωρούν ότι με τρόπο αυτό θα αποκτήσουν ανοσία έναντι του κορωνοϊού.

Η πλειοψηφία των γιατρών δεν τάσσεται υπέρ αυτής της θεωρίας, όμως, αμερικανικά πανεπιστήμια αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα. «Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα», δήλωσε ο Λαρς Μπόντ, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Έρευνας για το Ανθρώπινο Γάλα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο.
«Η ιδέα ότι το μητρικό γάλα μπορεί να περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον COVID- 19, αυτό, μπορεί να μην απέχει υπερβολικά από την πραγματικότητα», υποστήριξε.

Για τους επιστήμονες είναι γνωστό ότι οι μητέρες που εκτίθενται σε ορισμένους ιούς δημιουργούν αντισώματα που μεταδίδονται μέσω του μητρικού τους γάλακτος.

Πώς πρέπει να αποθηκεύεις και να συντηρείς το μητρικό γάλα ανάλογα ...

Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν δύο πράγματα: εάν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μητρικού γάλακτος και εν συνεχεία να ελέγξουν εάν το γάλα περιέχει τα αντισώματα που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον ιό. Εάν ναι, το επόμενο βήμα τους θα ήταν να δουν αν αυτά τα αντισώματα μπορούν να παραχθούν συνθετικά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η πώληση του μητρικού γάλακτος, μέσω του διαδικτύου, πολλές φορές δεν υπόκειται σε όλα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας και υπάρχουν πιθανότητες η διακίνησή του να γίνει από απατεώνες.