Και όμως είναι στην Ελλάδα… Τα άγνωστα νησάκια που ήξεραν μόνο οι “σκαφάτοι”… Βίντεο

Πολιτισμός

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι πράγματι αμέτρητες. Και για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι συνέχεια ανακαλύπτουμε υπέροχες, μοναδικές, εξαιρετικού κάλλους ομορφιές.

Ο λόγος για τα νησιά Περιστέρι και Ελιά που βρίσκονται μια ανάσα από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς. Αποτελούν ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών με τιρκουάζ νερά, ιδανικά για κολύμπι, διπλές παραλίες και μικρές «μπλε λίμνες» που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η περιοχή άλλωστε είναι μοναδικού κάλλους. Λίγο πιο νότια, 23 χλμ. από τη Βουρβουρού, βρίσκονται οι περίφημες Καβουρότρυπες που κάποιοι τις χαρκτηρίζουν «Χαβάη της Ελλάδας».
Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν έχουν επιλεγεί τα εν λόγω νησάκια της Χαλκιδικής από επιφανείς Βορειοελλαδίτες για να χτίσουν εκεί τα εξοχικά τους τα οποία γίνονται μόνιμη κατοικία τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αποτελούσαν για πολλά χρόνια ίσως τον πιο “καλά κρυμμένο θησαυρό” της Βόρειας Ελλάδας.
Με την τουριστική ανάπτυξη της Σιθωνίας και ειδικότερα της Βουρβουρούς, αυτοί οι μικροί “παράδεισοι” γίνονται ολοένα και πιο γνωστοί και εύκολα επισκέψιμοι.
Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τα νησάκια αυτά φυγαδεύθηκαν περί τους 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, με υποβρύχια. Χάρη στο ανάγλυφο της περιοχής, ευνοούνταν τέτοιες επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν πολλοί ορμίσκοι- κρυσφήγετα.

Δείτε το βίντεο