Είναι ασφαλές να παραγγέλνουμε delivery; Μπορεί να προσβληθεί η συσκευασία του φαγητού;

Διατροφή

Με τον κορονοϊό να θερίζει ολόκληρο τον πλανήτη, όλοι είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Με τα περισσότερα φαγάδικα να είναι κλειστά, το delivery είναι πάντα η εύκολη λύση!

Ωστόσο, πόσο ασφαλές είναι λοιπόν να παραγγέλνουμε delivery στην εποχή του κορονοϊού;

Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη ή αναφορά ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω της τροφής. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση του ιού, τονίζοντας ότι οι επαγγελματίες της εστίασης πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής.

Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός από το έτοιμο φαγητό ή τη συσκευασία του είναι πολύ μικρή, σύμφωνα με τον Benjamin Chapman, Αμερικανό καθηγητή και ειδήμονα στα θέματα ασφαλείας τροφίμων στο North Carolina State University.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, το έτοιμο φαγητό ή η συσκευασία μπορεί να μεταφέρουν τον κοροναϊό. Παρ’όλα αυτά, η πιθανότητα μετάδοσης του στον άνθρωπο είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

Κορονοϊός και delivery: Ειδικός εξηγεί πόσο ασφαλές είναι το ...

Μπορεί να προσβληθεί η συσκευασία του φαγητού από τον κορονοϊό;

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ο διανομέας του φαγητού είναι φορέας του κορονοϊού. Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε εάν ο διανομέας είναι υγιής ή όχι.

Ποια είναι η λύση εάν παραγγείλουμε delivery;

Κατά την παραγγελία, ζητήστε η παράδοση να γίνει ανέπαφα. Ο διανομέας μπορεί να αφήσει το έτοιμο φαγητό στην πόρτα σας, ώστε να μην έρθετε σε επαφή μαζί του. Επιπλέον, φορέστε γάντια για να παραλάβετε τη συσκευασία με το έτοιμο φαγητό, το οποίο καλό είναι στη συνέχεια να σερβίρετε σε πιάτο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε να πληρώσετε με μετρητά. Προτιμήστε να προ-πληρώστε για την παραγγελία μέσω κάρτας.

Τα μετρητά είναι επιφάνειες στις οποίες παραμένει ο ιός και διευκολύνουν την μετάδοσή του. Ακόμη κι αν εσείς είστε υγιής, εάν τα μετρητά από τα ρέστα που θα πάρετε είναι μολυσμένα, τότε μεγαλώνει αισθητά ο κίνδυνος να κολλήσετε κορονοϊό.

Μπορώ να κολλήσω κορονοϊό από το φαγητό;

Ακόμη κι αν καταναλώσετε τροφή που είναι φορέας του ιού, δεν υπάρχουν αρκετοί υποδοχείς στο πεπτικό σύστημα ώστε ο κορονοϊός να παραμείνει στον οργανισμό σύμφωνα με το CNN. Ως αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσετε κορονοϊό από την τροφή, ακόμη κι αν το φαγητό είναι φορέας του ιού.