Απίστευτο. Σε αυτό το νησί νοίκιαζαν, μέσω Airbnb, ακόμη και… τη σκιά για ελεύθερο κάμπινγκ

Κοινωνία

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η καταγγελία ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης μέσω Airbnb
και άλλων δικτύων, σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ σε παραλία της Γαύδου.
Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφορούν πρακτικές εκμετάλλευσης στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο, μία από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού που βρίσκεται μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το λιμάνι του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ.
Μετά τον σάλο, σύμφωνα με το flashnews.gr, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων.

Ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί.
Όπως σημειώνει ο Δήμος, “ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί”.