Η πολύ ζάχαρη… φέρνει “πίκρες” στη ζωή σας. Αυτά είναι τα προβλήματα στον οργανισμό σας

Διατροφή

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί με την εκδήλωση χρόνιων παθήσεων, με κυριότερες τις καρδιοπάθειες. Είναι πλέον γεγονός ότι προκαλεί προβλήματα σε ολόκληρο τον οργανισμό σας. Γι αυτό θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις προειδοποιήσεις των γιατρών για δραστική μείωση της πρόσληψης ζάχαρης.

Δείτε τι προκαλεί στο σώμα η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης:

Εγκέφαλος

Η ζάχαρη μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στον εγκέφαλό μας. Η φρουκτόζη, η ζάχαρη που βρίσκεται σε πολλές τεχνητές, επεξεργασμένες τροφές, δεν είναι πολύ χρήσιμη για το σώμα μας. Αλλά τα φυσικά σάκχαρα, αυτά που βρίσκονται στο μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και τα φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν να ενισχύσει κάποιος την υγεία του εγκεφάλου του.

Όμως, η υπερβολική ζάχαρη είναι βλαβερή σε όλο το σώμα. Ακόμη και μια μόνο ένδειξη αυξημένης γλυκόζης στο κυκλοφορικό σύστημα μπορεί να είναι βλαβερή για τον εγκέφαλο, έχοντας ως αποτέλεσμα πιο αργή γνωστική λειτουργία και ελλείμματα στην μνήμη και στην προσοχή. Σε πολλούς ανθρώπους παρατηρείται ότι η κατανάλωση μίας μικρής ποσότητας ζάχαρης διεγείρει την επιθυμία για την κατανάλωση περισσότερης, καθώς έχει επιδράσεις όμοιες με τα ναρκωτικά στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Δέρμα

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τις φλεγμονές, οδηγώντας σε ακμή και δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος. Οι πρωτεΐνες στην επιδερμίδα ενσωματώνουν την ζάχαρη στην μοριακή τους δομή, με αποτέλεσμα να δημιουργούν περισσότερες ρυτίδες και να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται “γερασμένη”.

Συκώτι

Το συκώτι μετατρέπει τη ζάχαρη σε λίπος. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος.

Πάγκρεας

Η υπερβολική ζάχαρη αναγκάζει το πάγκρεας να κάνει υπερπαραγωγή ινσουλίνης, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Στομάχι

Η επεξεργασμένη ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά το γαστρεντερικό μικροβίωμα και την ανάπτυξη μύκητων, που έχουν ως τροφή τους τη ζάχαρη.

Νεφροί

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε υπεργλυκαιμία, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει βλάβη σε αυτό το ευαίσθητο “σύστημα φιλτραρίσματος” του αίματος στον οργανισμό. Η πιο επικίνδυνη επίπτωση των αυξημένων επιπέδων σακχάρων στο αίμα είναι φυσικά ο διαβήτης, ο οποίος είναι και μία από τις βασικότερες αιτίες νεφρικής ανεπάρκειας.

Καρδιά

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών της καρδιάς. Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος ήκαι εγκεφαλικού επεισοδίου.

Γεννητικά όργανα:

Η επιπλέον ζάχαρη στον οργανισμό εμποδίζει την ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας στους άντρες και μειωμένης σεξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες.

Αρθρίτιδα

Η διατροφή που είναι υψηλής κατανάλωσης σε ζάχαρη αυξάνει τις κυτοκίνες στο αίμα. Πρόκειται για ένα είδος πρωτεΐνών που έχει συνδεθεί με συμπτώματα φλεγμονής και μπορεί να επιδεινώσει τους πόνους της αρθρίτιδας.

Σύνολο επισκέψεων 3,571 , Σήμερα 1