Τα βήματα για μια νέα ζωή…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Η παραλία Κοτύχι, βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο στο Νομό Ηλείας. Στη στενή λωρίδα, μεταξύ Ιονίου πελάγους και λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, εντοπίστηκαν περισσότερες από 20 φωλιές θαλάσσιας χελώνας…

H αμμώδης παραλία από την περιοχή της λιμνοθάλασσας μέχρι τη θέση Καλογριά, προς βορρά, φιλοξενεί κατά μέσον όρο περίπου 50 φωλιές τον χρόνο και είναι μέρος της περιοχής Natura 2000.

Η παραλία ωοτοκίας βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Στροφυλιάς – Κοτυχίου. Το Εθνικό Πάρκο περιλαμβάνει υγροτόπους και εποχιακά πλημμυριζόμενες εκτάσεις, το παράκτιο δάσος κουκουναριάς, αμμόλοφους και ασβεστολιθικούς λόφους με θάμνους.

Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι είναι υγρότοπος διεθνούς σημασίας και φιλοξενεί σημαντικούς αριθμούς πουλιών κατά την μετανάστευση, την αναπαραγωγή και τη διαχείμαση. Η καταγραφή της ωοτοκίας γίνεται σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σώμα νερού και φύση

Στην παραλία Ζάγκα Μεμί, της Κορώνης Μεσσηνίας,  μια μεγάλη καρέτα αποφάσισε να βγει αργά το απόγευμα για να αφήσει τα αυγά της… Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ.