Ξεπέρασε και την αρκούδα… Αυτός ο άνθρωπος “κοιμάται” από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο…

Κόσμος

Χειμερία νάρκη χαρακτηρίζεται η κατάσταση μακράς ύπνωσης, στην οποία και περιέρχονται πολλά ζώα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κάθε χρόνο μόλις αρχίσουν τα πρώτα κρύα, πολλά ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη και ξυπνούν την άνοιξη.

Ποτέ δεν θα περιμέναμε όμως, πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και σε έναν άνθρωπο…

Ο Άρθουρ Γκέρκε είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει αναγνωρισθεί από την επιστήμη ότι μπορούσε να κοιμηθεί για σχεδόν μισό χρόνο, για την ακρίβεια από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Ο άνδρας-φαινόμενο, είχε ένα είδος ηπατικής νόσου και πίστευε πως ο ύπνος βοηθούσε την κατάσταση της υγείας του. Ο Άρθουρ ξεκίνησε να πέφτει σε χειμερία νάρκη όταν ήταν 30 ετών.

Έκτοτε, οι επιστήμονες έχουν καταγράψει ορισμένες ακόμη περιπτώσεις χειμέριας νάρκης στους ανθρώπους λόγω υποθερμίας. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καταγράφηκε από έναν 35χρονο Ιάπωνα, ο οποίος έπεσε σε χειμερία νάρκη για 24 ημέρες χωρίς νερό και φαγητό.

Σήμερα, γίνονται διάφορα πειράματα από τους επιστήμονες, εμπνευσμένα από το φαινόμενο της χειμερίας νάρκης, με την ελπίδα να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.