Ανατρέπεται αυτό που φοβόμασταν… Να τρώμε αμύγδαλα για να αδυνατίσουμε ή να τα αποφεύγουμε;

Διατροφή

Συχνά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ξηροί καρποί δεν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Ωστόσο, έρχεται έρευνα επιστημόνων η υποστηρίζει ότι αν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος, μπορούμε να φάμε αμύγδαλα άφοβα.

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, τα αμύγδαλα, όταν περιλαμβάνονται σε μια δίαιτα με στόχο την απώλεια βάρους, υπόσχονται να συμβάλουν στο αδυνάτισμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συμπερίληψη των αμυγδάλων σε μια δίαιτα με περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων, όχι μόνο βοήθησε τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, αλλά βελτίωσε και την καρδιομεταβολική τους υγεία.

Κατά τη μελέτη παρατηρήθηκε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν καθημερινά αμύγδαλα ως σνακ, δεν πάχυναν, παρά το γεγονός ότι προσλάμβαναν εξτρά θερμίδες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βάρος τους δεν αυξήθηκε, επειδή ένιωθαν χορτάτοι και δεν έτρωγαν κάτι άλλο μεταξύ των γευμάτων τους.

Έχει υπολογιστεί ότι 22 αμύγδαλα, περιέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού.

Επίσης τα αμύγδαλα περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Συγκεκριμένα, σε μια μερίδα περιέχονται 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες δε βοηθούν μόνο στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, αλλά συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους, επειδή προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό.