Η αποκάλυψη για τον Χατζηχρήστο που σοκάρει… Μπροστά πρόσφερε γέλιο και πίσω…

Ιστορίες ζωής...

Ο Kώστας Χατζηχρήστος, ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Παρά τη λάμψη, τη φήμη, τα χρήματα που έβγαλε και έχασε αλλά και τα αμέτρητα ειδύλλιά του, ο μεγάλος μας κωμικός πέρασε τα τελευταία χρόνια δύσκολα και βασανιστικά.

Για πολλούς δε είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ… Από τη δεκαετία του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αραίωσε τις εμφανίσεις του, λόγω προσωπικών προβλημάτων. Μετά τον θάνατο της τέταρτης γυναίκας του, στα 42 της χρόνια, καταρρέει και βρίσκει παρηγοριά στο ποτό, το οποίο τον περιθωριοποιεί για αρκετά χρόνια.

Ο Χατζηχρήστος είχε πει σε συνέντευξή του: «Ήμουν ένας άνθρωπος μόνος. 7 παρά τέταρτο κάθε απόγευμα άρχιζα να πίνω. Κατανάλωνα 1,5 – 2 μπουκάλια ουίσκι την ημέρα. Το ουίσκι το πρωτοέμαθα στη Δράμα. Πονούσε το δόντι μου και έπαιζα ένα έργο που ήταν όλο πάνω μου. Μου έδωσαν να κάνω γαργάρα με ουίσκι. Εγώ το κατάπια και μου άρεσε. Ε, αυτό ήταν. Μετά από χρόνια μπήκα στο ΓΝΑ για αποτοξίνωση και έφαγα 3.500 ενέσεις. Έκατσα 68 ημέρες. Ήταν στιγμές που έλεγα θα πηδήξω από το παράθυρο».

Η σύζυγός του Κώστα Χατζηχρήστου, Βούλα, αποκάλυψε: “Οι γιατροί του έλεγαν πως είχε δύο μήνες ζωής. Εγώ δεν το πίστεψα. Πήγαμε να κάνει αποτοξίνωση και τελικά έζησε δέκα χρόνια. Όταν τον πρωτογνώρισα εγώ ήταν πρησμένος από το ποτό. Έπινε ουίσκι με ταβόρ και υπνοστεντόν μαζί. Είχε πρηστεί το συκώτι του, ήταν πρησμένος παντού”.

Τελικά ο μεγάλος ηθοποιός έφυγε από πνευμονική λοίμωξη, καθώς τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από καρκίνο…