Έναν παράδεισο θέλουν να τον κάνουν… κόλαση. Καταστρέφουν μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Βίντεο

Ο τόπος μας Περιβάλλον

Μόλις 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται, ίσως, η ομορφότερη “κρυφή παραλία” της Αττικής. Ένας κόλπος με υπέροχα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά που όμοια του πολύ δύσκολα θα συναντήσετε εντός της Αττικής.

Πρόκειται για την παραλία της Χαμολιάς, ένα παραδεισένιο κομμάτι του παραλιακού μετώπου της Ανατολικής Αττικής, το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί, καθώς εκεί σχεδιάζεται να λειτουργήσει  Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η κατασκευή και η λειτουργία του, μέσω της οποίας λύματα θα «ταξιδεύουν» 50 χιλιόμετρα από τον δήμο Σαρωνικού για να καταλήξουν στη θάλασσα της Χαμολιάς, έχει αναστατώσει τους κατοίκους και τον δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που ήδη  διαδηλώνουν ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής τους, ενώ η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά.

Μικρή Χαμολιά: Η κρυφή παραλία στην Αττική που μοιάζει με καρτ ...

Ανησυχία προκαλούν ωστόσο οι εξελίξεις και στους λουόμενους, χιλιάδες πολίτες που επιλέγουν περιοχές όπως τη Βραυρώνα ή το Πόρτο Ράφτη για τα μπάνια τους, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, και οι οποίοι θα δουν να αλλάζει ένα αγαπημένο μέρος για βουτιές, χαλάρωση και επαφή με τη φύση.

Στην περιοχή ήδη η πινακίδα ενημερώνει ότι με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιηθεί έργο με την ονομασία «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας».

Τραγικό…

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο της ομάδας up stories με την περιοχή που θέλουν να καταστρέψουν…