Είναι ο “παράδεισος” για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ από όλο τον κόσμο

Ο τόπος μας

Η Λευκάδα αποτελεί έναν αξιοζήλευτο προορισμό και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Σε διάφορα σημεία του νησιού υπάρχουν παραλίες που ενδείκνυνται για τέτοιες περιστάσεις. Για παράδειγμα, στην παραλία του Αη Γιάννη, με την τεράστια αμμουδιά της, μπορεί κανείς να έρθει σε πρώτη επαφή με το καινούριο για την Ελλάδα άθλημα kitesurfing και να μάθει τα μυστικά του. Μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνονται επίσημοι αγώνες με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο.

Οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν τους καλοκαιρινούς μήνες από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα προσελκύουν πολλούς τουρίστες για windsurfing στη Λευκάδα. Το πιο δημοφιλές σημείο για το windsurfing της Λευκάδας είναι η Βασιλική, ένας μεγάλος κόλπος στη νότια πλευρά του νησιού, ιδανικός για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως προχωρημένους. Εκατοντάδες αθλητές επισκέπτονται το συγκεκριμένο μέρος κάθε χρόνο για να επιδείξουν τις δυνατότητές τους στο άθλημα της ιστιοσανίδας, ενώ κι εκεί διοργανώνεται Φεστιβάλ Σερφ.

Το κύριο σημείο για το νησί της Λευκάδας είναι ο Άγιος Ιωάννης, μια μεγάλη παραλία κοντά στην πόλη της Λευκάδας ο υπερθερμικός άνεμος (15-20 κόμβοι κατά μέσο όρο) φυσάει σταθερά σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Στα δύο αυτά σημεία, η Βασιλική και ο Άγιος Ιωάννης, υπάρχουν πολλά κέντρα που προσφέρουν μαθήματα και νοικιάζουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Και οι δύο παραλίες συγκαταλέγονται στις τρεις καταλληλότερες της Ευρώπης και στις δέκα καλύτερες του κόσμου για τέτοιου είδους extreme sports.

Loading