Τι και αν είναι 82 ετών; Από την Κεφαλονιά η γηραιότερη windsurfer σε όλο τον κόσμο. Εικόνες

Πρόσωπα

Η αποφασιστικότητά της, η δύναμη, μυϊκή και ψυχική που διαθέτει, το πάθος της για το windsurfing την οδήγησαν στα κορυφαία ονόματα του βιβλίου Γκίνες. Ο λόγος για την 82χρονη windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλονιά, που έχει πραγματοποιήσει τον διάπλου Κεφαλονιά -Κυλλήνη. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των ρεκόρ Γκινες, η Αναστασία Γερολυμάτου είναι πλέον και με τη… βούλα η γηραιότερη windsurfer, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, η Αναστασία Γερολυμάτου ενθαρρύνθηκε να υποβάλλει αίτηση από τα παιδιά και τους φίλους της στην Κεφαλονιά, οι οποίοι εξεπλάγησαν όταν την είδαν να κάνει windsurfing. Η ίδια ελπίζει ότι η επίτευξη αυτή θα δείξει ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τους ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Το windsurfing είναι καθημερινό χόμπι για την Αναστασία που της φέρνει μεγάλη χαρά. Η πρώτη της φορά ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια όταν βρισκόταν για διακοπές στα Κανάρια Νησιά όταν βλέποντας άλλους ανθρώπους να κάνουν ιστιοσανίδα σκέφτηκε πόσο απελευθερωτικό είναι. Χωρίς να συμβουλευτεί εκπαιδευτή, νοίκιασε εξοπλισμό και δοκίμασε μόνη της. Μέχρι σήμερα η εμπειρία αυτή με τον άνεμο να τη χτυπά στο πρόσωπο είναι ένα μοναδικό συναίσθημα κάτι που της προκαλεί εθισμό.

Ξεκίνησε η Αναστασία Γερολυμάτου τον διάπλου Κεφαλονιάς – Ζακύνθου

Η Αναστασία Γερολυμάτου γεννήθηκε το 1938. Εδώ και 40 χρόνια κάνει windsurf, ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μιας και απαιτεί τεχνική και μυϊκή δύναμη. Ξυπνά κάθε πρωί στην Κεφαλλονιά, ζυμώνει το ψωμί της στον πέτρινο φούρνο της, μαζεύει τις ελιές από τα δέντρα, καλημερίζει τους μακρινούς συγγενείς της μέσω του skype στον υπολογιστή της και έπειτα με το αυτοσχέδιο τρόλεϊ της κατευθύνεται προς το πέλαγος. Στήνει ολομόναχη τον εξοπλισμό της και ξεχύνεται στα πέρατα του ωκεανού.

Γεμάτη αισιοδοξία δηλώνει ότι μόνο όταν ανοίγεται στη θάλασσα με την ιστιοσανίδα της είναι πραγματικά ο εαυτός της.

Η ίδια στη σελίδα της στο facebook μετά την είσοδό της στα ρεκόρ Γκίνες έγραψε: “Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για την είσοδό μου στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guiness World Record. Κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση, χαρίζοντάς μας τη ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Αυτό είναι το μήνυμά μου και πιστεύω πως αφορά όλους μας… μικρούς και μεγάλους!”.