Σε αυτό το ελληνικό νησί όπου και να κοιτάξεις θα δεις Ρουμάνο τουρίστα…

Ο τόπος μας

Τη «χρυσή» καλοκαιρινή σεζόν του 2019 φαίνεται ότι ζει το νησί της Θάσου. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους είναι το πρώτο καλοκαίρι ύστερα από μια διετία, που γίνεται ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού.

Για μια ακόμη χρονιά, οι Ρουμάνοι έχουν καταλάβει τη μερίδα του λέοντος μεταξύ των τουριστών που επέλεξαν το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ξενοδόχων «πιθανόν να αποτελούν ακόμα και το 40% του συνολικού τουριστικού ρεύματος που δέχεται φέτος η Θάσος».

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των τουριστών από τη βαλκανική αυτή χώρα, που όπως εύστοχα επισημαίνεται, οι ίδιοι οι Ρουμάνοι υποστηρίζουν πως είναι πιο εύκολο να δουν εδώ έναν γείτονά τους απ’ ό,τι σε κάποια γειτονιά στο Βουκουρέστι!.

Μπορεί οι δυο πρώτοι μήνες της φετινής σεζόν, ο Μάιος και ο Ιούνιος, να ξεκίνησαν υποτονικά, ωστόσο στη συνέχεια και μέχρι αυτή τη στιγμή, η πληρότητα των καταλυμάτων στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλη και η εκτίμηση είναι πως με αυτά τα δεδομένα θα πορευτούμε έως τα τέλη Αυγούστου. Ο Αύγουστος θεωρείται  παραδοσιακά ο δυνατός μήνας για τη Θάσο και μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, τα τουριστικά ρεύματα τόσο από τη Βαλκανική όσο και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα είναι αυξημένα. Μέχρι στιγμής σημειώνεται μια αύξηση των τουριστών της τάξης του 10 με 15% με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και του 2019, που ήταν οι τελευταίες δυο καλύτερες χρονιές πριν από την πανδημία.