Υποκλίνεται και το National Geographic. Το νησί μας που προτείνει σε όλο τον κόσμο για διακοπές το 2023

Ο τόπος μας

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τα μακρινά ταξίδια της επόμενης χρονιάς. Ειδικά εφόσον το National Geographic έχει ήδη δημοσιεύσει τη λίστα του με τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου, τους οποίους πρέπει να επισκεφτούμε το 2023.

Η λίστα επικεντρώνεται σε προορισμούς ξακουστούς για την ευρυθμίας της κοινότητας, σε μέρη που προτείνονται για την ψυχοθεραπευτική ιδιότητα του φυσικού τους περιβάλλοντος, σε τόπους με πλούσια πολιτιστική κληρονομία, σε χώρες που προωθούν τον οικοτουρισμό και την περιπέτεια και σε ταξίδια που εξυπηρετούν το όραμα των οικογενειακών διακοπών.

Στην Ελλάδα, η δική μας Κάρπαθος ξεχωρίζει “για τον αειφόρο τουρισμό και τη γυναικεία ηγεσία”, όπως επισημαίνει το National Geographic.

Λόγω του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με τους παραδοσιακούς οικισμούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τα πολυάριθμα εκκλησάκια και τις εξαιρετικές παραλίες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί, η Κάρπαθος είναι ιδανική για ήπιες μορφές τουρισμού με πολιτιστικά, ιστορικά και φυσιολατρικά ενδιαφέροντα. Αναμφισβήτητα, ο αποτελεσματικότερος τρόπος να γνωρίσει κανείς την περιοχή και τις ομορφιές της είναι πεζοπορώντας.

Αποτελεί πλούσιο βιότοπο και γι’ αυτόν τον λόγο διαθέτει προστατευόμενες περιοχές, όπου επιζούν πληθυσμοί διαφόρων ειδών πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση. Η Κάρπαθος έχει έναν από τους ηπιότερους χειμώνες στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την Ιεράπετρα έχουν σημειώσει την υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στην Ελλάδα.

Σύνολο επισκέψεων 2,537 , Σήμερα 3