Δεν θα φαίνεστε, θα είστε και νέοι… Πως θα μειωθεί η βιολογική ηλικία σας… Και χωρίς φάρμακα

Υγεία

Κλινική μελέτη δείχνει ότι μπορούμε να μειώσουμε τη βιολογική ηλικία μας, για περισσότερο από τρία χρόνια, μέσα σε οκτώ εβδομάδες, μόνο με δίαιτα και αλλαγές στον τρόπο ζωής που εξισορροπούν τη μεθυλίωση του DNA. Και μάλιστα χωρίς φαρμακευτική παρέμβαση…

Η μελέτη, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ερευνών του Helfgott, με εργαστηριακή βοήθεια του Πανεπιστημίου Yale, διεξήχθη σε 43 υγιή άτομα ηλικίας 50-72 ετών. Το πρόγραμμα θεραπείας 8 εβδομάδων περιλάμβανε φυτοκεντρική διατροφή, ύπνο, άσκηση και χαλάρωση, καθώς και συμπληρωματικά προβιοτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα ήταν μια στατιστικά σημαντική μείωση της βιολογικής ηλικίας, άνω των τριών ετών ανανέωση, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου (20 άτομα).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το συνδυασμένο πρόγραμμα παρέμβασης σχεδιάστηκε για να στοχεύει έναν συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό που ονομάζεται μεθυλίωση του DNA και συγκεκριμένα τα πρότυπα μεθυλίωσης του DNA που έχουν αναγνωριστεί ως εξαιρετικά προγνωστικά της βιολογικής ηλικίας. Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες εγγράφουν συμμετέχοντες σε μια μεγαλύτερη μελέτη και όπως δηλώνουν “αναμένουμε ότι θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα”.

Θεωρούν οι επιστήμονες πως αυτή η μελέτη παρέχει την πρώτη εικόνα στη δυνατότητα χρήσης φυσικών αλλαγών για τη στόχευση επιγενετικών διεργασιών και τη βελτίωση της ευημερίας και ίσως ακόμη και της μακροζωίας.

Τα πρότυπα μεθυλίωσης του DNA έχουν γίνει ένα κορυφαίο μέσο με το οποίο οι επιστήμονες αξιολογούν τη βιολογική γήρανση, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συσσώρευση βλάβης και απώλειας λειτουργίας στα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα μας. H σταδιακή βλάβη προκαλεί ασθένειες της γήρανσης.

Σύνολο επισκέψεων 1,818 , Σήμερα 2