Γεμίζει Έλληνες το χωριό του Αη Βασίλη… “Φουλ” το αεροπλάνο για Ροβανιέμι

Και όμως συμβαίνει...

Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN εκτελεί και πτήσεις charter κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και όπως ανακοίνωσε καταγράφουν σχεδόν 100% πληρότητα.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι πτήσεις από Αθήνα για Ροβανιέμι, το χωριό του Αη Βασίλη, ενώ από Θεσσαλονίκη “δεν πέφτει καρφίτσα” στις πτήσεις charter για Πράγα, Βουδαπέστη, Βασιλεία, Βιέννη και Μπρατισλάβα.

Το Ροβανιέμι είναι πόλη της Φινλανδίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας. Έχει 60.592 κατοίκους (2011), και στο Ρόβανιεμι βρίσκεται η έδρα του πανεπιστημίου της Λαπωνίας, στο οποίο φοιτούν περίπου 10.000 φοιτητές. Βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Σε απόσταση 8χλμέτρων από το Ροβανιέμι θα βρείτε και το χωριό του Αη Βασίλη. Ένα πανέμορφο χιονισμένο, πολύχρωμο  και γεμάτο λαμπάκια συγκρότημα με πολλά εστιατόρια και καφέ. Είναι το πιο διάσημο και πολυδιαφημισμένο χωριό

Τα Χριστούγεννα συρρέουν στο χωριό αμέτρητοι τουρίστες οι οποίοι έχουν ως σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τον Αη Βασίλη. Ο τουρισμός τον υπόλοιπο χρόνο μειώνεται. Το Ροβανιέμι είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Φινλανδίας.

Οι top προορισμοί στο εξωτερικό

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων επιβατών, οι top προορισμοί εξωτερικού είναι: από τη βάση της Αθήνας, Πράγα, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Γενεύη και από τη βάση της Θεσσαλονίκης, Παρίσι, Λάρνακα, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βαρκελώνη, Στουτγκάρδη.

Πάντως, σε προορισμούς του εξωτερικού προτιμούν και τις κρατήσεις των πακέτων που πραγματοποιούνται μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Στους top προορισμούς και στις λίστες προτίμησης πέρα των κλασικών προορισμών είναι και οι μακρινοί προορισμοί, όπως η Κούβα, η Βραζιλία και η Νέα Υόρκη.

Στις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής είναι η Κωνσταντινούπολη στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και η Κέρκυρα, στο δίκτυο του εσωτερικού.