Δεν είναι απλά μία όπερα… Είναι ένα κορυφαίο θέαμα με τους πιο περιζήτητους τενόρους του κόσμου

Πολιτισμός

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, την «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι στις 28, 29, 30 και 31 Ιουλίου 2022 στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή σπουδαίων διεθνών πρωταγωνιστών της όπερας.

Οι διάσημες υψίφωνοι Κριστίνε Οπολάις, που συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες διεθνώς, και Λιάνα Χαρουτουνιάν, που θεωρείται μια από τις πιο σπουδαίες ερμηνεύτριες της γενιάς της, μοιράζονται τον ρόλο του τίτλου.

Οι περιζήτητοι τενόροι Ραμόν Βάργκας, από τους σημαντικότερους τενόρους της εποχής μας και Τζόρτζιο Μπερρούτζι, που  θριαμβεύει σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, σε όλο τον κόσμο, στον ρόλο του Καβαραντόσσι. Επίσης οι κορυφαίοι Έλληνες βαρύτονοι με τη διεθνή καταξίωση, Δημήτρης Πλατανιάς, ένας από τους πιο διακεκριμένους βαρύτονους της εποχής μας, και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, που έχει τιμηθεί από τη γαλλική Ακαδημία Σαρλ Κρο ως «Καλύτερος ερμηνευτής γαλλικών τραγουδιών», στον ρόλο του Σκάρπια.

Στον ρόλο του Μάριο Καβαραντόσσι θα είναι δύο κορυφαίοι τενόροι, ο Ραμόν Βάργκας και ο Τζόρτζιο Μπερρούτζι.

Την παραγωγή διευθύνει ο Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Ούγκο ντε ‘Ανα και την αναβίωση της σκηνοθεσίας η Κατερίνα Πετσατώδη. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Με την αναβίωση της ιδιαιτέρως επιτυχημένης παραγωγής της «Τόσκας» του 2012 σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε ‘Ανα η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει τη σεζόν 2021/22 στο Ηρώδειο.

Σύνολο επισκέψεων 2,184 , Σήμερα 3