Ανοίγουν τα θερινά σινεμά, αλλά θα χρειαστεί και… τροχονόμος για την κυκλοφορία των θεατών

Πολιτισμός

Μετά από δύο μήνες λουκέτο, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, ανοίγουν ξανά οι θερινοί κινηματογράφοι με πολλούς όρους και προϋποθέσεις για την ασφάλεια των θεατών. Ήδη εστάλησαν αναλυτικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας στους ιδιοκτήτες των θερινών σινεμά οι οποίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν το κοινό, από την 1η Ιουνίου.

Οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν με 75% πληρότητα και χωρίς διάλειμμα. Επίσης, ανά δύο θέσεις θα υπάρχει μία κενή, ενώ θα πρέπει να γίνει και μονοδρόμηση των κεντρικών διαδρόμων για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των θεατών. Παράλληλα, τα κυλικεία θα παραμένουν ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της προβολής.

Όσον αφορά στους θεατές, αυτοί συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Κατά την είσοδο και την έξοδό τους θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου ενώ παράλληλα προτείνεται η σταδιακή είσοδος με έξοδος υπό τον συντονισμό αρμόδιων ταξιθετών.

Θερινό Σινεμά στη Θεσσαλονίκη - Πρόγραμμα | 2020 ...

Σχετικά με την χρήση εισιτηρίου συστήνεται η εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή η προαγορά, ο ανέπαφος έλεγχος με scanner, η τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων σε ταμεία και γκισέ αλλά και οι ανέπαφες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας οι χώροι των θερινών κινηματογράφων θα πρέπει να απολυμαίνονται σε διάλυμα χλωρίνης, πριν και μετά από κάθε προβολή, όπως επίσης τα τραπέζια, οι καρέκλες και οι επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως πόμολα, διακόπτες κ.α.

Όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό καλούνται να χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια, να απολυμαίνουν συχνά τον εξοπλισμό τους.