Σας έλειψε το σινεμαδάκι; Ανοίγουν από σήμερα οι αυλαίες με όρους. Έρχονται και οι drive in

Κοινωνία

Έφτασε η ώρα να λειτουργήσουν και οι θερινοί κινηματογράφοι. Από σήμερα ανοίγουν οι αυλαίες και για τα σινεμά, όμως η επαναλειτουργία τους δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προ κορονοϊού εποχή. Κι αυτό, διότι θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα για την ασφάλεια θεατών και εργαζόμενων.Τα θερινά σινεμά θα λειτουργήσουν με μέγιστη πληρότητα 75% επί των συνολικών θέσεων, χωρίς διάλειμμα, ώστε να μην συνωστίζονται όλοι στο κυλικείο, αλλά με λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Σε κάθε κινηματογράφο θα ισχύσουν όλα τα μέτρα, ως προς την υγιεινή των χώρων αλλά και της τήρησης αποστάσεων στο ταμείο και προτροπή για ανέπαφες συναλλαγές προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο συνωστισμός.

Οι θεατές, από την πλευρά τους, καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θα επιτρέπονται οι παρέες έως τεσσάρων ατόμων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση της αίθουσας και των καθισμάτων έπειτα από κάθε προβολή ταινίας. Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια της προβολής προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός. Η χρήση μάσκας προστασίας είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Η είσοδος θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει και για την έξοδο.

Drive in συναυλία στη Γλυφάδα - Οι πρώτες φωτογραφίες από τις ...

Από αύριο και τα drive in

Ο κορονοϊός φέρνει ξανά στη µόδα την παλιά αµερικανική συνήθεια, µε drive-in κινηµατογράφους να ξεπηδούν ο ένας µετά τον άλλον. Στην εποχή του κορονοϊού το drive-in δεν είναι νοσταλγία, αλλά τρόπος βιοπορισµού για τους καλλιτέχνες και διέξοδος ψυχαγωγίας για το κοινό.

Την αρχή κάνει ο Δήμος Γλυφάδας όπου δημιούργησε το πρώτο Drive in της Αττικής δίπλα στο πανέμορφο golf Γλυφάδας μέσα στο δημοτικό στάδιο της πόλης. Ακολουθούν όπως έχουν ήδη προαναγγείλει τα Drive in cinema του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς και αυτό της Αθήνας.

Η έναρξη του πρώτου Drive in Festival του καλοκαιριού στη Γλυφάδα είναι προγραμματισμένη για αύριο 2/6 με την πρώτη Drive in συναυλία που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Την αρχή κάνει η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία θα τραγουδήσει στις 2 Ιουνίου χωρίς αµοιβή. Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος θέλει, αντί εισιτηρίου, προσφέρει τρόφιµα και φάρµακα για τις κοινωνικές δοµές του δήµου. Προσοχή όµως, καθώς χρειάζεται κράτηση και θα προηγηθεί κλήρωση για 400 αυτοκίνητα.

Στις 6 Ιουνίου αρχίζει και η λειτουργία του Drive-In Cinema στο Χαϊδάρι, στην περιοχή Αφαία, µε την οσκαρική υπερπαραγωγή της Marvel «Black Panther».