Οι μαθητές… ζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο, παίζοντας τον δικό τους ρόλο… Δείτε το trailer

Πολιτισμός

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων σχεδίασε μία διαδραστική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα το αρχαίο θέατρο που απευθύνεται σε μαθητικό κοινό.

Μέσω αυτής οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσεγγίζουν με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο τον κόσμο του θεάτρου παρακολουθώντας τη διοργάνωση των Μεγάλων Διονυσίων, στην πόλη της Αθήνας, και τις προσπάθειες ενός νεοεμφανιζόμενου ποιητή να διδάξει τον θίασό του.

Όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι είναι φανταστικά, αλλά κινούνται μέσα σε έναν πραγματικό κόσμο. Φανταστική είναι και η τετραλογία που έχει συνθέσει ο ποιητής, αντλώντας το θέμα του από τον  μυθολογικό κύκλο της Αμαζονομαχίας. Κεντρικό πρόσωπο είναι η αμαζόνα Αντιόπη, σύζυγος του βασιλιά Θησέα.

Οι μαθητές – παίκτες συμμετέχουν στη διοργάνωση των Μεγάλων Διονυσίων επιλέγοντας τον χορηγό και τα  άλλα μέλη του θιάσου και επηρεάζουν με τις επιλογές τους την θεατρική πράξη και τη  διδασκαλία της τραγωδίας «Αντιόπη». Ακολουθούν τους ήρωες στο χώρο όπου γίνονται οι πρόβες, στην αγορά της πόλης, στα σπίτια των χορηγών και στα εργαστήρια των σκευοποιών  που προετοιμάζουν τη σκευή της παράστασης. Συνολικά πάνω από 30 ρόλοι συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά στην πλοκή της εφαρμογής.

Την παραγωγή υποστήριξε μία ομάδα νέων ηθοποιών οι οποίοι ζωντάνεψαν τις σκηνές με τις φωνές τους.

Από σήμερα, το παιχνίδι θα ανέβει σε διαδικτυακή πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στη διεύθυνση www.theatro–paignio.gr.

Σύνολο επισκέψεων 4,055 , Σήμερα 1