Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα για τις εορτές…

Ο τόπος μας

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η Ήπειρος παραμένει σταθερά ο πιο δημοφιλής προορισμός, με το Ζαγόρι, την περιοχή που περιλαμβάνει 46 χωριά, να καταγράφει μέχρι και τον Νοέμβριο πληρότητες που ξεπέρασαν το 80% και με τις κρατήσεις να δείχνουν τα ίδια και παραπάνω ποσοστά (80%-90%) για την εορταστική περίοδο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στο Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα κυμαίνονται μεταξύ 60% με 70%, μέχρι στιγμής.  Σε αυτήν την περίοδο εκείνες που είναι πιο ανθεκτικές είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και αυτό είναι ένα προτέρημα που έχει το Μετσόβο. Η περιοχή διαθέτει 15 ξενοδοχεία με 700 κλίνες και 300 διαμερίσματα, δηλαδή συνολικά περίπου 1.000 κλίνες.

Στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς είναι το τρίπτυχο Βυτίνα-Δημητσάνα-Στεμνίτσα, όπως επισημαίνει και από την πλευρά της ορεινής Κορινθίας, τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για την Μαγνησία και κυρίως για την πόλη του Βόλου και το Πήλιο, καθώς η φωταγώγηση της πόλης έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα. Ωστόσο αυτήν τη στιγμή οι κρατήσεις αγγίζουν το 50% και οι περισσότεροι περιμένουν λόγω πανδημίας να πλησιάσει ο καιρός των εορτών για να κλείσουν.

Στο Καρπενήσι υπάρχουν 1.500 κλίνες ξενοδοχείων και άλλες τόσες στα ενοικιαζόμενα. Αυτήν τη στιγμή οι κρατήσεις αγγίζουν μόλις το 20%, ενώ το 2019 από τις αρχές Δεκέμβρη οι πληρότητες κυμαίνονταν στο 60% και τις γιορτές έφταναν στο 100%.

Στην Πελοπόννησο, από τις συνολικά 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει, το ποσοστό που αφορά τους ορεινούς όγκους είναι της τάξεως του 30-35%. Πληροφορίες ΑΜΠΕ

Σύνολο επισκέψεων 2,661 , Σήμερα 2