Το ελληνικό νησί που έχει γοητεύσει τους Αμερικανούς. Το ανέδειξαν στα 10 κορυφαία του κόσμου

Ο τόπος μας

Σύμφωνα με το Αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure, η Σκόπελος είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στη λίστα με τα 10 κορυφαία “μυστικά νησιά” του κόσμου. Η Σκόπελος καταλαμβάνει την 6 η θέση για τα ειδυλλιακά τοπία της, τα γραφικά σοκάκια, τις ταβερνούλες με τις μπλε στέγες και το πλήθος Βυζαντινών εκκλησιών, όπως αποκαλύπτει η αρθρογράφος της λίστας του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού του κόσμου.

Η περιγραφή για τη Σκόπελο ολοκληρώνεται με το συμπέρασμα πως δεν είναι τυχαίο ότι το νησί επελέγη για την κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ “Mamma Mia” που δεν έχει παύσει να ενθουσιάζει το Αμερικανικό αλλά και ευρύτερα το παγκόσμιο κοινό.

Η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα. Εδώ, όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού δημιουργώντας μία εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ο επισκέπτης θα βρεθεί σε μια ειδυλλιακή γη, σε ένα μικρό παράδεισο στην καρδιά της Ελλάδας.

​Το νησί της Σκοπέλου χαρακτηρίζεται από τα πυκνά δάση και το γαλάζιο της Θάλασσας, γι αυτό και στις 5/7/97 ανακηρύχθηκε επίσημα ως  πράσινο και γαλάζιο νησί  από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής.

Σκόπελος : Πέντε κορυφαίες παραλίες που θες να βουτήξεις τώρα - to10.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης του νησιού (άνω του 67 %) καλύπτεται από παρθένο πευκοδάσος. Η πόλη της Σκοπέλου επίσης έχει χαρακτηριστεί με προεδρικό διάταγμα από το 1978 ως  παραδοσιακός οικισμός  (19/10/78 προεδρικό διάταγμα 594, 13-11/78), κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της , μείγμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που δίνει μια αρχοντική όψη στην πρωτεύουσα του νησιού.

Την ίδια στιγμή, οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού στην Ευρώπη συστήνουν το ναυάγιο «Χριστόφορος» στη Σκόπελο, ως ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα σύγχρονα ναυάγια της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σκόπελος: Διακοπές στο νησί-σταρ των Σποράδων | Jenny.gr

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, τα πρώτα 10 ομορφότερα «κρυμμένα» νησιά του πλανήτη είναι τα εξής:
1. Con Dao, Βιετνάμ
2. Gili Trawangan, Ινδονησία
3. Pico, Πορτογαλία
4. Sandön, Σουηδία
5. Scrub Island, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι
6. Σκόπελος, Ελλάδα
7. Caye Caulker, Μπελίσε
8. Exuma Cays, Μπαχάμες
9. Flatey, Ισλανδία
10. Gozo, Μάλτα

Σύνολο επισκέψεων 512 , Σήμερα 1