Η Ελλάδα του χιονιά…

Ο τόπος μας

Ο χιονιάς κάλυψε και τη Στενή Ευβοίας, που είναι χτισμένη στις νότιες πλαγιές του όρους Δίρφυ, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Το χωριό φημίζεται για τις πυκνές χιονοπτώσεις που δέχεται κατά τους χειμερινούς μήνες, φαινόμενο που οφείλεται στα ψυχρά βορειοανατολικά ρεύματα στα οποία είναι εκτεθειμένη η περιοχή της Δίρφης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή χωριά της Εύβοιας, πνιγμένο στο δάση, με ρυάκια και γραφικές βρυσούλες να συμπληρώνουν το ήδη μαγευτικό τοπίο.

Είναι πολύ αγαπητός προορισμός για πολλούς Αθηναίους. Κάθε Σαββατοκύριακο το μικρό χωριό γεμίζει εκδρομείς, τα σοκάκια και η κεντρική πλατεία σφύζουν από ζωή από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε μία στενή ρεματιά. Στην καρδιά της Στενής βρίσκεται μια όμορφη πλακόστρωτη πλατεία με αρκετά μαγαζιά που βγάζουν τραπεζάκια κάτω από τις σκιερές μουριές και τα φυλλωμένα πλατάνια. Σε κάθε γωνιά απαντάς και μια πηγή με κρύο νερό που κατεβαίνει όλο το χρόνο άφθονο από το βουνό. Η πιο διάσημη από τις 40 πηγές του χωριού είναι «η βρύση του γιατρού» που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο του χωριού, δίπλα στην πανέμορφη πλατανοσκέπαστη ρεματιά που διατρέχει τον οικισμό. Φωτογραφία από το Forecast Weather Greece.