Οι παραλίες, η αύρα του και η νυχτερινή ζωή ανέδειξαν αυτό το νησί μας στα καλύτερα του κόσμου

Ο τόπος μας

Ο διεθνής ειδησεογραφικός ιστότοπος, Insider.com, που είναι δημοφιλής σε πάνω από 350 εκατομμύρια διαδικτυακούς φίλους, συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 100 εντυπωσιακότερα νησιά του κόσμου, την Ίο.
Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, ο ταξιδιωτικός συντάκτης προτείνει ανεπιφύλακτα το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων για τη μοναδική αύρα που εκπέμπει, αλλά και την ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή που προσφέρει.

Η Ίος για χρόνια αποτελούσε το νησί της νεολαίας, αφού φημιζόταν για τα ξέφρενα πάρτι και την διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σήμερα το νησί προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας και προσφέρει επιλογές για κάθε είδος διακοπών.

Το νησί της Ίου σας προσκαλεί σε ένα πάρτι στα σοκάκια της Χώρας με μουσική στη διαπασών, γέλια και γλώσσες όλου του κόσμου, χορό, ποτά… Αυτά κατά τις νυχτερινές ώρες, γιατί τα πρωινά το νησί μεταμορφώνεται και το «πρόσωπο» του φωτίζεται από την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά στενάκια με τα κάτασπρα σπιτάκια και φόντο το Αιγαίο.

Ιος: Το νησί των αντιθέσεων | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Tην ίδια στιγμή, η Ίος πρωταγωνιστεί και σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του ιταλικού περιοδικού Dove με τίτλο «Ελλάδα θα επιστρέψουμε σύντομα!». Το εν λόγω δημοσίευμα, όπως τονίζεται, προέκυψε έπειτα από στοχευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι που διοργανώθηκε με την βοήθεια της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, Κικής Μπουλασίδου και τη στήριξη του Δήμου Ιητών.

Στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των επαφών με διεθνή ΜΜΕ, το Nautical Channel αποδέχτηκε την πρόταση της δημοτικής Αρχής του νησιού να μεταδώσει ξανά το ημίωρο επεισόδιο για την Ίo, το οποίο είχε γυριστεί προ διετίας. Με αφετηρία που συνέπεσε συμβολικά με το πρώτο επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 15 Ιουνίου και για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταδόθηκε 17 φορές το επεισόδιο «πλημμυρίζοντας», με εντυπωσιακές εικόνες της Ίου, τους τηλεοπτικούς δέκτες του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου, που αναμεταδίδεται σε κανάλια και πλατφόρμες σε 70 χώρες με 20.000.000 τηλεθεατές.

Δείτε το βίντεο του Nautical Channel

Στην Ίο αξίζει να επισκεφθείτε και την εκκλησία της Παναγιάς της Γκρεμιώτισσας. Xτισμένη πάνω από τη Χώρα, η εκκλησία με τον χαρακτηριστικό φοίνικα προσφέρει μοναδική θέα και ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα.

Οι επιλογές όσον αφορά στις παραλίες είναι πολλές. Μεταξύ αυτών πρέπει να επισκεφθείτε την παραλία Γιαλός, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο Μυλοπότας είναι η πιο γνωστή παραλία του νησιού, με άμμο, οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ταβέρνες. Αγία Θεοδότη, μία εξίσου καλή επιλογή, αφού είναι μία μεγάλη παραλία με αμμουδιά με αρμυρίκια.