Πετώντας 3.000 πόδια πάνω από τη Γη… Απολαύστε σε βίντεο μία εκπληκτική ελεύθερη πτώση

Κοινωνία

Στην λίστα των extreme sports σίγουρα το Skydiving ή γνωστό σε όλους ως ελεύθερη πτώση κατατάσσεται στις πρώτες πιο ελκυστικές εμπειρίες που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος. Η αίσθηση της ελευθερίας και η θέα, 3.000 πόδια πάνω από τη γη, δημιουργούν μία εξαιρετικά μεγάλη έκκριση αδρεναλίνης, ειδικά στους λάτρεις των extreme sports.

Το Skydiving αποτελεί ένα άθλημα που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και όσο κι αν φαίνεται επικίνδυνο, “το αλεξίπτωτο είναι ένας ασφαλέστατος τρόπος διάσωσης και όχι ένα απόλυτα ριψοκίνδυνο μέσο”, όπως επισημαίνουν εκπαιδευτές.

Το skydiving αποτελεί ένα άθλημα που, τόσο λόγω του εξοπλισμού, όσο και της δυσκολίας του συνιστάται απαραίτητη η κοθοδήγηση από εξειδικευμένους αλεξιπτωτιστές. Το συνηθέστερο είδος skydiving είναι το tandem. Πρόκειται γαι 50” καθαρής ελεύθερης πτώσης, όπου ο skydiver είναι δεμένος με τον εκπαιδευτή.

Το είδος αυτό είναι απόλυτα ασφαλές και προσφέρει απερίγραπτα μεγάλη απόλαυση. Ο παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης ελεύθερης πτώσης από την εποχή της ανακάλυψης του αλεξίπτωτου ως μέσου διάσωσης από τα ιπτάμενα μέσα, καθώς και ο πιο διαδεδομένος τρόπος εκπαίδευσης μέχρι σήμερα με πολλές χιλιάδες άλματα να γίνονται σε όλο τον πλανήτη ετησίως είναι το Static Line.

Βασικό του γνώρισμα είναι ότι ο εκπαιδευόμενος κάνει άλματα μόνος του χωρίς ο εκπαιδευτής να τον συνοδεύει εκτός του αεροσκάφους.

Απολαύστε ένα εντυπωσιακό βίντεο από Adventure Greece

Σύνολο επισκέψεων 1,169 , Σήμερα 1