Θέλετε να δείτε το φαράγγι Σαμαριάς; Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να το διασχίσετε

Και όμως συμβαίνει...

Μέχρι και αύριο, Δευτέρα 21 Αυγούστου, θα είναι κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς του νομού Χανίων, υπό τον φόβο της μετασεισμικής ακολουθίας, μετά τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Αυγούστου. Ο σεισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός Ισπανού τουρίστα, μετά από πτώση βράχου από κατολίσθηση.

Η πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμο θα επιτραπεί ξανά από την ερχόμενη Τρίτη22 Αυγούστου, με μία όμως σημαντική αλλαγή… Οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να υπογράφουν και θα αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό.

Το φαράγγι είναι από τα σημαντικά αξιοθέατα της Κρήτης, έλκοντας πολλές χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να διασχίσουν περπατώντας τη διαδρομή των 15,9 χιλιομέτρων από το Ομαλό μέχρι την Αγία Ρουμέλη.

Για να είναι ξανά επισκέψιμο το φαράγγι, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού.

Όπως σημειώνειο Οργανισμός, “σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού”.