Ήταν όνειρο τρελό… Έγινε το πρώτο βήμα και η Σαλαμίνα δεν θα είναι πλέον νησί… Σύνδεση κάτω από τη θάλασσα

Ο τόπος μας

Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης της Νήσου Σαλαμίνας με το Πέραμα. Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα προχωρήσουν τα προεπιλεγέντα σχήματα στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη συνέχεια του διαγωνισμού μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου. Το έργο θα έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ.

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού, συνολικού μήκους 4,5 χλμ., ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος. Την υποθαλάσσια ζεύξη με οδική σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου. Το οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη της

Ζεύξη Σαλαμίνας-Αττικής

Πρόκειται για ένα έργο δύσκολο, ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ‘‘40 κύματα’’… Μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης… Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική και κυρίως, την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και της Σαλαμίνας. Από τη μία πλευρά θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Πέραμα και από την άλλη θα αναβαθμίσει την ίδια τη νήσο της Σαλαμίνας, καλύπτοντας με ταχύτητα και ασφάλεια τις χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις από και προς αυτήν.

Σύνολο επισκέψεων 1,495 , Σήμερα 5