Ρολόι μόνο για αυτοκράτορες… Αγοράστηκε με το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός

Κόσμος

Στην τιμή ρεκόρ των 5,1 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το σπάνιο ρολόι που ανήκε στον τελευταίο αυτοκράτορα της δυναστείας Τσινγκ της Κίνας, στη ζωή του οποίου βασίστηκε η πολυβραβευμένη ταινία «Ο τελευταίος αυτοκράτορας».

Ένας Ασιάτης συλλέκτης, κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, πλειοδότησε τηλεφωνικά και απέκτησε το σπάνιο ρολόι Patek Philippe του Αϊσίν Γκιόρο Που Γι, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του οίκου.

Είναι το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός που ανήκε σε αυτοκράτορα. Η αρχική εκτίμηση ήταν 3 εκατ. δολάρια.
Ο Που Γι γεννήθηκε το 1906 και ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας της Κίνας σε ηλικία μόλις 2 ετών. Μετά την ήττα της Ιαπωνίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αιχμαλωτίστηκε στο αεροδρόμιο Σενιάνγκ της Κίνας από τον Κόκκινο Στρατό. Θεωρήθηκε αιχμάλωτος πολέμου και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια στο Χαμπαρόφσκ της Ρωσίας.

Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια ερευνών, σε συνεργασία με ειδικούς στα ρολόγια, ιστορικούς, δημοσιογράφους και επιστήμονες για να επαληθευτεί η ιστορία και η προέλευση του ρολογιού.

Loading