Ιδού το υψηλότερο Ορθόδοξο εξωκκλήσι στον κόσμο… Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο

Ο τόπος μας

Στην κορυφή του βουνού των θεών, στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.803 μέτρων, κοντά στις ψηλότερες κορυφές Μύτικας και Στεφάνι, βρίσκεται το υψηλότερο εκκλησιαστικό κτίριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παγκοσμίως.

Ο λόγος για το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο οποίο οι πιστοί ανάβουν το κεράκι τους πάνω σε έναν παγετώνα εντός του ναού, που δεν λιώνει ποτέ… Βλέπετε στην κορυφή του Ολύμπου ο χειμώνας είναι μακρύς και σκληρός και τα χιόνια συχνά και πολλά.

Το εξωκκλήσι χτίστηκε στην κορυφή του όρους Προφήτης Ηλίας. Τα κύρια οικοδομικά υλικά ήταν οι γύρω πέτρες. Το δάπεδο του εξωκκλησίου είναι καλυμμένο με πέτρινες πλάκες, οι εξωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πολυεπίπεδες πέτρες, χωρίς περαιτέρω συνδετικό υλικό. Καλυμμένη με πέτρινες πλάκες, η οροφή στηρίζεται σε συμπαγή ξύλινη κατασκευή για την υποστήριξη του φορτίου του χιονιού.

Προφήτης Ηλίας

Ένα αίθριο προστατεύεται στην ανατολική και νότια πλευρά από φυσικό πέτρινο τοίχο, που έχει είσοδο στη βόρεια πλευρά. Η χαμηλή είσοδος στο εξωκκλήσι βρίσκεται στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αγιογραφίες και ένας μικρός βωμός, πλαισιωμένος από εικόνες που απεικονίζουν αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δίνει στους πιστούς την ευκαιρία να ανάψουν ένα κερί.

 Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την ομάδα του Upstorioes με τα πιο ξεχωριστά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας…